Klik her for at komme til forsidenKlik her for at komme til forsiden

 

Klik for større billede

Klik for større billede

Klik for større billede

Klik for større billede
Støj og godt naboskabKlik her for printervenlig version

StøjelementStøj er et stigende problem i boligområderne i Hørsholm Kommune, ja for såvidt alle steder. Det gælder alle slags støj, men i foreningsregi specielt den støj, som vi selv frembringer, bl.a. ved vores aktiviteter i hus og have.

I vores grundejerforening har vi ikke nedskrevne regler for hvordan vi skal opføre os, idet vi meget hellere vil appelere til det gode naboskab end udstikke regler, der som oftest alligevel ikke løser problemerne.

Det er ikke bare larmen fra en motorplæneklipper der kan genere. Også musik i det fri, børns (eller voksnes) vilde leg, hundens gøen og en konstant brummende motor kan virke generende på dine naboer.

Vi har udarbejdet en pjece med nogle gode råd og vink om, hvordan man, ved at handle med omtanke, kan nedsætte støjen og de gener, det giver for andre. Vi håber, at den kan bidrage til at forhindre eller løse nogle af de problemer, der kan opstå, når naboer med forskellig opfattelse af støj skal leve side om side.

Prøv at læse pjecen og tænk over, om du kan gøre noget til opretholdelse af et godt naboskab.

Husk på at det er lettere at bede naboen om at dæmpe støjen, hvis man i forvejen har et godt forhold til hinanden. Hils på og tal med naboen på tidspunkter hvor der ikke er grund til at irettesætte. Det giver en bedre forståelse og accept, hvis der en sjælden gang kommer en situation, hvor en påtale er nødvendig.